Ingredients:
-3 ous (millor de categoria 0 o 1)
-3 iogurts naturals (de vaca, cabra, ovella o soja)
-1 tarrina de formatge d'untar (natural o light)
-9 cullerades de sucre (o les que vulgueu; jo n'hi poso 4)
-3 cullerades de midó de blat de moro ("maizena")
-100 gr. de nabius o panses (opcional)
Enceneu el forn a 200º.
En un bol gran, barregeu tots els ingredients (tret de la fruita) amb una batedora elèctrica.
Afegiu-hi els nabius o les panses i integreu-los a la massa amb un parell o tres de moviments. No cal barrejar-ho gaire.
Poseu la massa en un motlle d'uns 20 o 25 cm de diàmetre. Si el motlle és més gran, com que aquest pastís no puja gaire, us quedarà massa fi i és possible que se us cremi. Fornegeu-lo 45 minuts o fins que el punxeu amb un bastonet de fusta i surti sec.
Podeu servir el pastís acompanyat d'un coulis de fruites: móres, gerds, nabius, maduixa, etc.
* Recepta de la Margarida Bastart