Ingredients per a 8 hamburgueses:
250 gr de flocs de civada (en castellà, "copos de avena")
125 ml d'aigua
una pastanaga gran
una ceba petita
mig carbassó
2 dents d'all, picades
pa ratllat (de blat, d'espelta, etc.)
salsa de soja
sal, pebre i oli d'oliva
espècies (opcional)
Ratlleu les verdures ben finetes.
Poseu la civada i les verdures en un bol. Afegiu-hi sal, pebre, les espècies que vulgueu (per exemple, comí en pols, garam masala, orenga, etc.), un raig d'oli i un bon raig de soja. També hi podeu afegir llavors (de girasol, per exemple).
Incorporeu l'aigua poc a poc, mentre aneu amassant els ingredients amb una forquilla.
Afegiu-hi una mica de pa ratllat fins que us quedi una massa consistent.
Feu les hamburgueses (recomano utilitzar guants de làtex o simliar, ja que la massa és bastant enganxosa).
Podeu fregir-les a foc lent amb molt poc oli, o bé coure-les al forn. Les que no us mengeu les podeu congelar.
La civada és un dels cereals més complets pel que fa a les seves qualitats nutricionals i energètiques. Ajuda a regular el colesterol i el trànsit intestinal i a prevenir nombroses malalties.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada