11 de febrer 2012

hamburgueses de civada






Ingredients per a 8 hamburgueses:

250 gr de flocs de civada (en castellà, "copos de avena")
125 ml d'aigua
una pastanaga gran
una ceba petita
mig carbassó
2 dents d'all, picades
pa ratllat (de blat, d'espelta, etc.)
salsa de soja
sal, pebre i oli d'oliva
espècies (opcional)

Ratlleu les verdures ben finetes.

Poseu la civada i les verdures en un bol. Afegiu-hi sal, pebre, les espècies que vulgueu (per exemple, comí en pols, garam masala, orenga, etc.), un raig d'oli i un bon raig de soja. També hi podeu afegir llavors (de girasol, per exemple).

Incorporeu l'aigua poc a poc, mentre aneu amassant els ingredients amb una forquilla.

Afegiu-hi una mica de pa ratllat fins que us quedi una massa consistent.

Feu les hamburgueses (recomano utilitzar guants de làtex o simliar, ja que la massa és bastant enganxosa).

Podeu fregir-les a foc lent amb molt poc oli, o bé coure-les al forn. Les que no us mengeu les podeu congelar.

La civada és un dels cereals més complets pel que fa a les seves qualitats nutricionals i energètiques. Ajuda a regular el colesterol i el trànsit intestinal i a prevenir nombroses malalties.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada