03 d’abril 2012

caldo depuratiu

Ingredients:
- 3 branques d'api
- 1 nap
- 3 pastanagues
- 1 ceba grossa
- 1 porro
- un quart o mitja col petita
- una dent d'all
- uns quants espàrrecs
- una culleradeta de sal
- una tira o dues d'alga Kombu (prèviament rentada)
- un o dos claus d'olor

Poseu en una olla grossa tots els ingredients tallats a trossos. Tapeu l'olla, poseu-la a foc mitjà i, quan arrenqui el bull, abaixeu el foc i deixeu que cogui durant 25 o 30 minuts. No cal dir que podeu fer servir les verdures que vulgueu i ens les proporcions que us vinguin de gust, sempre i quan no hi poseu patata ni carbassa, ni oli, ni proteïna animal de cap tipus, si és que voleu que sigui depuratiu.

Coleu-lo i reserveu la verdura per a fer-ne puré o menjar-la passada per la paella amb un allet torrat.

Guardeu-lo a la nevera en un pot de plàstic ben hermètic. Podeu afegir una culleradeta de miso al plat o a la tassa on us el menjareu (no és aconsellable coure el miso perquè perd propietats) i encara tindrà més propietats depuratives i desintoxicants.

Amb aquest caldo, podeu fer la típica "sopa d'algues i miso" dels restaurants japonesos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada