03 d’abril 2012

"Crispie-Coconut Squares"




Ingredients:
- 65 gr de mantega pomada o margarina (pot ser de soja)
- 1 tassa (250 gr) de sucre negre
- 1 tassa ben plena (250 gr) de farina
- 1/8 de culleradeta de sal
- 1/4 de culleradeta de nou moscada
- 1/4 de culleradeta de canyella
- 2 ous batuts
- 1 1/4 culleradeta d'essència de vainilla
- 1 tassa de coco ratllat
- 1 tassa de nous trossejades
- 1 tassa d'arròs inflat (pot ser amb xocolata, si es vol)

Preescalfeu el forn a 180º.
Barregeu la mantega i la meitat del de sucre.
Afegiu-hi la farina, la sal, la nou moscada i la canyella i amasseu bé tots els ingredients. Si veieu que la massa us queda massa seca, és a dir, que no podeu fer-ne una bola i se us desintegra, hi podeu afegir una cullerada de llet (però no més; si no, us quedarà massa enganxosa).
Folreu amb paper apte per al forn una safata quadrada o rectangular d'uns 25 cm de llarg i uns 2 o 3 d'alt (com a mínim). Esteneu la massa damunt del paper i pressioneu bé amb els dits perquè quedi ben compacta.
Poseu la safata al forn durant 20 minuts. Mentrestant, prepareu la segona capa de les galetes:
Barregeu els ous, la vainilla, l'altra mitja tassa de sucre, un polsim de sal, el coco, l'arròs inflat i les nous. Reserveu-ho.
Transcorreguts els 20 minuts, traieu la safata del forn i escampeu-hi la barreja que heu reservat. Torneu-ho a posar al forn durant mitja hora més, fins que la massa estigui ben daurada.
Traieu la safata del forn i, amb cura, vigilant que no se us trenqui la massa, poseu-la damunt d'una fusta o d'un marbre. Amb cura, talleu-la en forma de quadradets i disposeu-los en un plat o en una safata per a refredar galetes, ja sense el paper. Deixeu-los refredar i quan estiguin freds, poseu-los dins d'un pot de vidre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada