03 d’abril 2012

pastís de llimona

Ingredients:

-1 iogurt de llimona
-2 mides del iogurt de sucre
-3 mides de farina (de blat, espelta, kamut, etc.)
-1/2 mida d'oli d'oliva suau o de girasol
-3 ous
-1 sobre de llevat
-3 llimones mitjanes

Enceneu el forn a 180º. La safata on anirà el pastís ha d'estar a la part central del forn.
Separeu els rovells de les clares.
Barregeu el iogurt, el sucre i els 3 rovells, ben batut, que agafi aire.

Afegiu-hi la farina i el llevat i barregeu-ho amb una espàtula o cullera de fusta, només fins que quedin els ingredients ben integrats.
Afegiu-hi l'oli i barregeu.

Bateu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la massa, mirant de donar-li aire.
Ratlleu les llimones (només la part groga, ja que la blanca és amarga) i afegiu-les a la massa. Reserveu les llimones per fer-ne suc.
Poseu la massa en un motlle untat amb una mica d'oli o mantega i poseu-lo al forn.

Coeu el pastís fins que el punxeu amb un palet o un ganivet i surti sec; uns 35-40 minuts.
Un cop cuit el pastís, i quan encara estigui calent, regueu-lo amb el suc de les llimones que havíeu reservat. Així tindrà un sabor de llimona intens i molta vitamina c!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada