03 d’abril 2012

salsa de tomàquet sense presses

Ingredients:

- 1 pot de tomàquet triturat o de tomàquets sencers pelats
- sal, pebre, oli, una culleradeta de sucre
- llorer

Tritureu els tomàquets fins al punt que us agradi amb un braç elèctric.

Poseu el tomàquet triturat en una paella a foc mitjà.

Afegiu-hi una mica de sal i pebre, el sucre, un bon raig d'oli i una fulla de llorer.

Tapeu-ho i deixeu-ho coure durant uns tres quarts d'hora, remenant de tant en tant i vigilant que no s'enganxi, fins que tingui un punt caramel·litzat.

Un cop freda, la salsa es pot guardar a la nevera durant una setmana com a màxim.

Variant:
Podeu triturar una ceba pelada i tallada a trossets juntament amb el tomàquet. El resultat és més aromàtic i potser no tan contundent com la salsa de tomàquet pura. A més, va bé per acompanyar una pasta o un arròs, i ja no us caldrà fer un sofregit perquè ja el tindreu incorporat a la salsa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada