03 d’abril 2012

sípia amb patates


Ingredients:
- 1 sípia
- 2 fulles de llorer
- 4 patates mitjanes
- 1 culleradeta de pebre vermell (paprika, pot ser picant)
- 2 cullerades de tomàquet ratllat (o salsa de tomàquet casolana)
- 2 o 3 dents d’all
- força julivert picat
- 1 cullerada d’oli
- un gotet de vi blanc sec

En una cassola de terra, rossegeu els alls pelats i, després, passeu-los a un morter, on els heu de matxucar bé amb el julivert. Afegiu-hi el vi, feu una pasta i reserveu-la.
Bulliu la sípia durant 5 minuts en una olleta.
Mentrestant, en el mateix oli (i treballant ràpid) escalfeu el pebre vermell i el tomàquet i remeneu un parell de minutets com a màxim (el pebre vermell es crema molt fàcilment).
Afegiu-hi les patates pelades i mal trossejades (trencades), cobriu-les amb la pasta que heu preparat al morter, remeneu-ho tot una mica i incorporeu-hi el llorer, la sípia tallada a trossets i una mica de l'aigua de bullir-la fins que cobriu les patates.
Tapeu-ho i deixeu que faci xup-xup a foc baix fins que les patates s'hagin cuit i estiguin tendres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada