03 d’abril 2012

Tarta de bledes i formatge blau


Ingredients:

- un paquet de pasta brisa o de full
- 300 gr de bledes (o si es vol fer menys "verdurosa", 200 gr o menys)
- una ceba mitjana
- una dent d'all
- 4 ous
- 1 tarrina de formatge fresc (uns 150 gr)
- 1 tarrina de formatge blau (uns 100 o 150 gr)
- sal, pebre, orenga al gust

Enceneu el forn a 200º.

Poseu la pasta brisa o fullada en un motlle o safata per anar al forn.

Talleu la ceba ben fina i sofregiu-la a foc molt lent fins que quedi ben daurada. Afegiu-hi l'all picat i les bledes, remeneu una mica, tapeu-ho i coeu-ho fins que les bledes estiguin al dente (uns 10 minuts).

En un bol, barregeu la resta d'ingredients i aixafeu-los bé amb una forquilla. Afegiu-hi les bledes, barregeu una mica més i poseu-ho al motlle.

Coeu la tarta uns 35 o 40 minuts, fins que estigui ben cuita (podeu punxar amb un bastonet de fusta per comprovar-ho).

Apagueu el forn i deixeu-hi la tarta uns quants minuts més. Vigileu que no se us torri massa!

És més bona si es menja freda o l'endemà de fer-la, però feu-ho com vulgueu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada