30 de juliol 2012

milfulls amb crema de llimona i fruits del bosc






Ingredients:
- dos paquets de pasta de full
- crema de llimona
- fruites del bosc: gerds, móres, maduixes, nabius, etc.
- sucre llustre per decorar
- ametlla laminada per decorar

En primer lloc, heu de preparar les capes de pasta de full, que formen l'estructura del milfulls. Preescalfeu el forn a 180º.
Si la massa no ve estirada, estireu-la amb un corró damunt d'un paper de forn fins que quedi molt fina (uns 2-3 mm) i talleu-la ben recta (ajudeu-vos amb un paper o amb un regle) en forma d'un rectangle d'aproximadament 30cm x 10cm. Poseu-la damunt d'una safata de forn, amb cura, i al damunt poseu-hi un pes perquè no pugi: podeu fer servir una altra safata de forn o qualsevol estri que cobreixi tota la superfície de la massa. Coeu-la durant uns 25 o 30 minuts, fins que estigui una mica torradeta. Repetiu aquest procés 3 o 4 vegades, segons les capes que vulgueu que tingui el milfulls. Consell: podeu coure dues capes alhora, una al costat de l'altra.
Espolseu sucre llustre pel damunt de cada capa de pasta de full. Deixeu-les refredar.
Ara només falta muntar el pastís: poseu la primera capa a la safata amb què servireu el milfulls. A continuació, escampeu-hi crema de llimona amb una cullera o amb una mànega pastissera i poseu-hi els fruits pel damunt. Cobriu-ho amb una altra capa de pasta i repetiu el procés fins que arribeu a l'última capa, que és la "tapa". Espolseu-hi ametlles laminades pel damunt i, si voleu, uns quants fruits més.
Si no l'heu de servir al moment, el podeu guardar a la nevera.
Quan el talleu, heu d'anar molt en compte que no se us trenqui, ja que és molt delicat.

Variacions: es pot fer amb crema pastissera o crema de xocolata en comptes de crema de llimona; es pot fer servir la fruita que es vulgui: mango, préssec, kiwi, cireres, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada