04 d’agost 2012

Hummus amb pastanaga





Ingredients:

- 200 gr. de cigrons cuits
- una dent d'all
- 3 cullerades de tahina (crema de sèsam)
- una pastanaga mitjana, tallada a trossets
- el suc d'una llimona mitjana
- comí en pols, una culleradeta
- oli d'oliva, unes dues o tres cullerades.
- sal i pebre

En un cassó petit, bulliu la pastanaga amb una mica d'aigua fins que es pugui punxar amb una forquilla (uns 10 minuts). Reserveu l'aigua.

Poseu en un pot tots els ingredients, inclosa la pastanaga. Afegiu-hi un parell de cullerades de l'aigua que heu reservat. Tritureu-ho amb una batedora elèctrica fins que quedi una massa fina i homogènia. Podeu anar-hi afegint aigua fins que us quedi la textura desitjada. Tasteu-ho i rectifiqueu de sal i pebre.
Guardeu l'hummus en un pot de vidre i a la nevera. Dura una setmana aproximadament.
El podeu decorar amb una mica més de comí, un polsim de pebre vermell, un raig d'oli i una branca de julivert.
El podeu servir acompanyat de palets de verdures i hortalisses crues: pastanaga, carbassó, pebrot, cogombre, etc.
Variant: en comptes de pastanaga, podeu bullir una albergínia petita i fer el mateix procediment.

1 comentari: