19 de març 2013

Amanida multivitamínica amb quinoa

Aquí, amb unes ametlles filetejades i torrades



Ingredients:
Jo hi he posat tot això, però podeu fer-la amb el que tingueu a mà i us vingui de gust:
- alvocat, col lombarda, cogombre, pebrot vermell, escarola, espinacs, rave, pastanaga, tomàquet, olives, julivert picat
- un grapadet d'algues variades
- una llauna de verat en oli d'oliva
- una tassa de quinoa
- una cullerada de llavors de llinosa triturades
- una cullerada de pipes de girasol
- ametlla filetejada, per decorar

Vinagreta: una culleradeta de mel, el suc de mitja llimona, dues cullerades d'oli d'oliva, una cullerada d'oli de llinosa, orenga, sal i pebre al gust.

Preparació:
Per fer la quinoa, poseu una mesura de cereal en una cassoleta i enceneu el foc ben viu. Mentrestant, feu bullir dues mesures d'aigua en un altre pot (jo ho faig a la bullidora elèctrica) sense deixar de remenar la quinoa, que no se us torri massa.
Quan l'aigua bulli, l'aboqueu a la cassola de la quinoa, abaixeu el foc al mínim i ho deixeu coure tapat durant 15 minuts, sense remenar. Hi podeu afegir alguna alga per enriquir el plat.

Mentrestant, talleu o ratlleu les verdures, segons el cas, i poseu-les en una plata juntament amb la resta d'ingredients. Quan la quinoa estigui cuita, deixeu-la reposar 5 o 10 minuts i incorporeu-la a l'amanida. Deixeu-la a la nevera uns 15 minuts perquè es refredi una mica. Prepareu la vinagreta fent una emulsió amb tots els ingredients i amaniu just abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada