19 de març 2013

Galetes àrabs d'ametlla o “Goriba bil nus”





Ingredients:
- 2 ous petits
- 250 gr de sucre llustre
- 400 gr d’ametlles mòltes o farina d’ametlles
- la ratlladura d’una llimona
- 2 culleradetes de llevat en pols
- aigua de flor de taronger o de roses, al gust


Preparació:
Preescalfeu el forn a 180º i prepareu un parell de safates de forn amb paper antiadherent.
En un bol força gran, bateu amb una forquilla els dos rovells d’ou, una clara (reserveu l’altra per després) i 200 grams de sucre (reserveu-ne 50 grams). Afegiu-hi les ametlles, el llevat, la ratlladura i l’aigua perfumada (a tall d’exemple, jo hi he posat dues cullerades soperes d’aigua de taronger) i remeneu-ho, millor si és amb una cullera de fusta. Després, seguiu amassant amb les mans per tal que es desprengui l’oli de les ametlles i s’integrin tots els ingredients. Si cal, si voleu que la massa us quedi més elàstica, podeu afegir-hi una mica de la clara d’ou que heu reservat.
Poseu els 50 gr de sucre llustre restants en un plat gran o en una safata ampla.
Unteu-vos les mans amb unes gotes d’oli i feu boletes amb la massa, de la mida d’una nou petita aproximadament, i aneu-les aplanant damunt del sucre.
Disposeu les galetes a les safates, deixant un espai d’uns 3 o 4 cm., i enforneu-les durant uns 13-15 minuts, fins que veieu que estan lleugerament daurades pels costats. Traieu-les del forn i deixeu-les a la safata un parell o tres de minuts. Després ja podeu posar-les en una plata.
Se solen servir per acompanyar el cafè o el te.
Opcional: podeu afegir una cullerada de cacau en pols a la meitat de la massa i d’aquesta manera tindreu galetes de dos sabors. Les de cacau quedaran lleugerament més seques.
Conservació: guardeu-les en un pot de vidre al rebost i us duraran un parell de setmanes.

2 comentaris:

  1. Aquestes les he de fer amb els petits de casa. Per cert que tens un regalet al nostre blog.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per nominar-me! Fa molt bona pinta el vostre blog. Salut!

      Elimina