13 de març 2013

Pastís de cacau i carbassó



Ingredients:

- 1 o 2 carbassons mitjans
- 1 tassa de farina de blat (blanca o integral)
- 1/2 tassa de cacau pur en pols
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1/4 de culleradeta de llevat en pols
- un polsim de sal
- 1 culleradeta rasa de canyella en pols
- 1culleradeta d'essència de vainilla
- 1/2 tassa d'oli de girasol o d'oliva suau
- 1/2 tassa de sucre blanc
- 1/2 tassa de sucre negre
- 2 ous
- 3/4 de tassa de trossets de xocolata negra

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º.

Ratlleu els carbassons amb un ratllador de mida mitjana.

Barregeu en un bol l'oli, els sucres, la vainilla i els ous. Afegiu-hi el carbassó ratllat i remeneu bé.

En un altre bol, barregeu els ingredients secs: la farina, el cacau, el bicarbonat, el llevat, la sal i la canyella. Afegiu aquesta barreja al primer bol, integreu-ho tot bé i afegiu-hi els trossets de xocolata.

Aboqueu la massa en un motlle i deixeu-lo al forn durant uns 50 minuts, o fins que punxeu el pastís amb un palet i surti gairebé sec. Si feu servir farina integral, l'haureu de coure una mica més; uns 60 minuts aproximadament.

El resultat: un pastís tendre i de sabor intens, per als grans amants del cacau. El carbassó només hi aporta humitat; no se'n nota el gust.

Opcional: podeu afegir-hi nous, panses, nabius, trossets d'orellanes, etc. També podeu fer-lo en forma de magdalenes. En aquest cas, el temps de cocció és d'uns 20 minuts aproximadament (jo he fet 15' amb el forn per baix i 5' per baix i dalt alhora).

Conservació: en un recipient hermètic us duraran una setmana aproximadament. El pastís dura una mica més, perquè té més humitat. En funció del temps que faci, el podeu guardar a la nevera cobert amb un film (si fa calor), o a la cuina, també tapat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada